Výživná polévka z drůbežích prsíček

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • těstovin (nejlépe mušliček) 400 g
  • větší mrkev 1
  • střední cuketa 1
  • drůbežích prsíček 400 g
  • drůbežího vývaru 0,25 l
  • svazek zelené petrželky
  • stroužky česneku 3
  • kůra z poloviny citronu
  • rostlinného oleje 8 lžic
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Postup

1 Těstoviny uvaříme podle návodu ve větším množství osolené vody, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Drůbeží maso dobře opereme a vložíme se zeleninou do vývaru. Na mírném plameni vaříme 10 minut. Mezitím opereme zelenou petrželku a citron, oboje nakrájíme nahrubo. Přidáme prolisovaný česnek, zalijeme olejem a rozmixujeme. Uvařené těstoviny vložíme do polévky, podle chuti opepříme a osolíme. Maso nakrájíme zpět do polévky. Petrželkové pyré servírujeme zvlášť.

Mohlo by Vás zajímat

Rajská polévka
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 30 minut., Potom přidáme rajčatový protlak, cukr, oce a vaříme je...
 · 01:00
Zabijačková polévka
Do vývaru dáme vařit kroupy, rozmačkáme jelito, povaříme a okořeníme.
 · 00:15
Krémová pórková polévka
Postup přípravy: Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutím...
 · 00:44
Polévka z droždí
Na tuku zpěníme cibuli a na za stálého míchání rozpustíme droždí. Pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a nakonec vmícháme dvě vejce, ochutím...
 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...