Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní sladké > Listové těsto
 

Listové těsto

Listové těsto
 
  • přidat obrázek ...
 
**
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
2567x
Autor: neuveden

SUROVINY

Tukové těsto:
250 g másla nebo rostlinného tuku
100 g hladké mouky
Závinové těsto:
150 g hladké mouky
1 špetka soli
1 žloutek
1 lžička octa
0,75dl vlažné vody

POSTUP

Tukové těsto: omastek v mouce nožem rozsekáme a vypracujeme těsto. Uděláme z něj kostku a na chladném místě necháme odpočinout. Závinové těsto: v mouce rozmícháme sůl, přidáme žloutek,ocet a vodu a vypracujeme vláčné těsto. Když těsto přestane lepit, necháme ho 15 minut na vále přikryté. Ze závinového těsta vyválíme čtverec, do středu položíme tukové těsto, všechny rohy závinového těsta přes tukové těsto přeložíme tak, aby bylo schované. Pak z něj vyválíme obdélník, přeložíme ho na třetiny a ještě napůl a necháme ho 15 minut odpočívat v chladnu. Pak stejné skládání opakujeme ještě 2x po patnácti minutách. Pak zpracujeme. Na kremrole děláme pásky 20cm dlouhé a asi 2cm široké.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.