Mango v pomerančovém karamelu

0 hodnocení00:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Mango tence oloupeme a přitom z něj zachycujeme šťávu. Vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na špalíčky a rozdělíme je na 2 talířky.
2 Omyjeme pomeranč, rozpůlíme jej a vymačkáme co nejvíce šťávy. Vyškrábeme dužinu a co nejjemněji ji nasekáme.
3 Rozehřejeme si dobrou pánev na vysokou teplotu, vsypeme cukr a za stálého míchání jej rozpouštíme, dokud nezíská světle hnědou barvu. Pak jej podlijeme šťávou z pomeranče, manga a oranžádou. Nakonec přidáme nasekanou pomerančovou dužninu.
4 Směs vaříme za stálého míchání tak dlouho, dokud šťáva nezíská konzistenci sirupu. Potom jí polijeme kousky manga.
5 TIP: Do směsi můžete přidat špetku mleté skořice nebo kousek badyánu. Jestli máte strach, že pánev neumyjete, oplachujte ji pod proudem horké vody.

Poznámka

Netradiční dezert z oblíbeného manga.

Mohlo by Vás zajímat

Čokoládové tortellinni s pomerančovým karamelem
1.Na vále vytvoříme v hromádce mouky důlek, do kterého přidáme vejce, sůl a olivový olej, důkladně vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a nechám...
Croquembouche
Odpalované těsto Připravíme si odvážené přísady. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu. Přidáme máslo a necháme je rozpustit. Za stálé...
orechová griláž so salkom
Orechová griláž : Kryštálový a vanilkový cukor upálime na karamel. Salko zatiaľ zohrievame vo vode, aby bolo teplé ( aby tam nebol príliš veľký t...
Karamelky
Příprava: Smotanu a cukor dáme zohriať do hrnca. Pridáme med, vanilkový cukor a margarín a to celé asi 20 min (môže to trvať až do 40 min) poč...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...