Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní sladké > Matýskova pochoutka (bezlepková)
 

Matýskova pochoutka (bezlepková)

Matýskova pochoutka (bezlepková)
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Časová náročnost
1 min.
Počet zobrazení
961x
Autor: neuveden

SUROVINY

Na posypku:
60 g moučkového cukru
80 g bezlepkové mouky Mantler
60 g změklého másla
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 bílek
Na těsto:
200 ml vlažného mléka
40 g cukru
2 žloutky
100 ml oleje
1 PL citronové šťávy
špetka soli
2 PL bezlepkové mouky Unimix
250 g bezlepkové mouky Mantler
1 bal sušeného Droždí Dr.Oetker

POSTUP

1. Nejprve si připravíme posypku tak, že všechny suroviny smícháme rukou jako žmolenku, 2. Do vlažného mléka přidáme cukr a sušené Droždí. Když droždí vzkypí, vlijeme kvásek do směsi mouky Unimix a Mantler se solí. Pak přidáme olej, žloutky a citronovou šťávu. Těsto dobře vymícháme nejlépe pomocí elektrického šlehače (hnětací metly). Pomocí lžíce IHNED vykrajujeme kousky těsta, které vytvarujeme do válečků. Každý váleček natřeme bílkem a obalíme v posypce. Válečky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a lehce je upravíme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky necháme v teple na plechu nakynout. 3. Nakynuté rohlíčky posypeme ještě jednou posypkou, kterou trochu na těsto přimáčkneme. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 180 °C po dobu asi 20 minut (dozlatova). TIP: Matýskova pochoutka, stejně jako všechno bezlepkové pečivo, nevydrží dlouho čerstvé. Proto doporučujeme, pokud víte, že pečivo nespotřebujete do 2 dnů, jej ihned po vychladnutí uložit do mrazáku. Zmrazené bezlepkové pečivo (v množství k okamžité spotřebě) rozmrazujeme v mikrovlnné troubě nebo nad párou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.