Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní sladké > Orůvková (malinová, jahodová, ostružinová) rýže
 

Orůvková (malinová, jahodová, ostružinová) rýže

Orůvková (malinová, jahodová, ostružinová) rýže
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
421x
Autor: neuveden

SUROVINY

500 g bílé vařené rýže
1 lžíce želatiny
5 6 lžic cukru
špetka soli
0,25 litru vody
0,5 litru citrónové limonády
1 lžíce citrónové šťávy
0,25 litru pevně ušlehané šlehačky
0,5 litru rozmačkaných malin
jahod, borůvek nebo ostružin
(několik plodů necháme v celku, zbytek rozmačkáme s moučkovým cukrem – podle chuti).

POSTUP

Použijeme kvalitní bílou loupanou rýži.
Uvaříme ji ve vodě nebo mléce a odložíme na později.
V hlubší míse v trošce vody necháme nabobtnat 1 lžíci želatiny,
ve zbytku vody pak v hrnku rozpustíme cukr a špetku soli. Roztok přilijeme k želatině,
rozmícháme a společně zahříváme, dokud není želatina úplně rozpuštěná.
Nesmí se ale vařit. Odstavíme z plamene a necháme chladnout.
Když je želatina prochladlá, přimícháváme do ní postupně limonádu,
citrónovou šťávu a vařenou rýži. Promícháme a necháme v míse tuhnout.
Do napůl tuhé hmoty vmícháme ovoce s cukrem, šlehačku a také celé ovoce.

Připravíme si širší skleněné misky (nejlépe na nožce) nebo silnostěnné skleněné poháry.
Lžící do nich budeme plnit směs, povrch buď necháme tak a neurovnáme,
nebo jej vidličkou vytvarujeme do špičky, nahoru ještě pohodíme pár malin,
borůvek nebo ostružin, případně i hoblinky čokolády.
Můžeme nechat ještě zchladit v ledničce.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.