Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní sladké > Pampeliškový med 1.
 

Pampeliškový med 1.

Pampeliškový med 1.
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Časová náročnost
127 min.
Počet zobrazení
662x
Autor: Praktická žena - příloha 4/2000

SUROVINY

4 hrsti pampeliška - květ
podle potřeby citronová šťáva
0,5 l voda
1 kg cukr - krystal
1 citrón (nakrájený na plátky)
1 pomeranč (nakrájený na plátky)

POSTUP

Čtyři hrsti květů pampelišek prosypeme cukrem a pokapeme citrónovou šťávou. Promícháme a necháme v ledničce 12 hodin odpočinout. Pak zalijeme 0,5 l studené vody a necháme do druhého dne vyluhovat. Druhý den květy s vodou svaříme a po vychladnutí zcedíme. Získanou tekutinu svaříme s 1 kg cukru, citrónem a pomerančem nakrájeným na plátky. Necháme vychladnout. Pak opět pomalu zahříváme a před dosažením varu odstavíme. Znovu necháme vychladnot a zahříváme, až tekutina zmedovatí. Horký med naplníme do skleniček, které obrátíme dnem vzhůru.
POZNÁMKA: Používáme pro slazení čaje.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.