Zaječí sněm

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • Třené těsto:
  • másla nebo Hery 150 g
  • cukru 150 g
  • bal Vanilínového cukru Dr.Oetker 1
  • soli špetka
  • polohrubé mouky 150 g
  • vejce (velikosti M) 3
  • na špičku nože Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
  • mletých oloupaných mandlí 50 g
  • strouhané čokolády 100 g
  • Na ozdobu:
  • malinové marmelády 75 g
  • bal Polevy tmavé Dr.Oetker 1
  • různé barvy marcipánové hmoty

Postup

1 1. Změklé máslo utřeme v míse s cukrem, vanilínovým cukrem a špetkou soli (pomocí elektrického mixéru se šlehacími metlami) až vznikne spojitá hmota. Pak vmícháme postupně vejce - každé šleháme asi 0,5 minuty. Přidáme mouku s kypřicím práškem a šleháme při středních otáčkách dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec vmícháme mleté mandle a strouhanou čokoládu. Těsto nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na srnčí hřbet (délka 30 cm) a uhladíme stěrkou. Dáme péct:
2 Horní a spodní ohřev: cca 180 °C (předehřát)
3 Horký vzduch: cca 160 °C (nepředehřát)
4 Plynová trouba: stupeň 3 (nepředehřát
5 Doba pečení: asi 35 minut, po této době troubu vypnout a ještě asi 5 minut nechat hřbet v zavřené troubě
6 Po upečení necháme hřbet asi 10 minut vychladnout ve formě a pak ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku s pečícím papírem. Necháme zcela vychladnout.
7 2. Marmeládu rozehřejeme a potřeme jí hřbet. Polevu připravíme podle návodu na obale a polijeme jí hřbet (na marmeládu). Opatrně polevu rozetřeme.
8 3. Z různých barev marcipánové hmoty si připravíme ozdobu - 10 hlaviček zajíčků a z vykrájených vyválených plátků motýlky na krk. Ozdobíme tím připravený hřbet. Podáváme nakrájené po jednotlivých zajíčcích.

Poznámka

TIP: Mandle na mletí je lepší spařit a oloupat den předem, aby vyschly.

Mohlo by Vás zajímat

Zaječí paštika s olivami a rajčaty
Příprava: Odblaněné, omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozeh...
03:00
Tatarský tukan
Z kuřecího prsíčka vytvoříme kapsu, které vnitřek rovnoměrně vytřeme předem připraveným klasickým tatarským biftekem. Spíchneme párátky, osolíme,...
03:00 · 00:30
Zaječí ragů
Zaječí kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Maso odblaníme, vykostíme a rozkrájíme na kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, maso...
03:00 · 00:30 · 01:15
Zajíc na smetaně
Kýty odblaníme, opepříme a potřeme olejem. Zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a opečeme v pe...
03:00 · 00:30 · 01:15 · 00:45
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...