Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní sladké > Zaječí sněm
 

Zaječí sněm

Zaječí sněm
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
844x
Autor: neuveden

SUROVINY

Třené těsto:
150 g másla nebo Hery
150 g cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
špetka soli
150 g polohrubé mouky
3 vejce (velikosti M)
na špičku nože Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
50 g mletých oloupaných mandlí
100 g strouhané čokolády
Na ozdobu:
75 g malinové marmelády
1 bal Polevy tmavé Dr.Oetker
různé barvy marcipánové hmoty

POSTUP

1. Změklé máslo utřeme v míse s cukrem, vanilínovým cukrem a špetkou soli (pomocí elektrického mixéru se šlehacími metlami) až vznikne spojitá hmota. Pak vmícháme postupně vejce - každé šleháme asi 0,5 minuty. Přidáme mouku s kypřicím práškem a šleháme při středních otáčkách dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec vmícháme mleté mandle a strouhanou čokoládu. Těsto nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na srnčí hřbet (délka 30 cm) a uhladíme stěrkou. Dáme péct:
Horní a spodní ohřev: cca 180 °C (předehřát)
Horký vzduch: cca 160 °C (nepředehřát)
Plynová trouba: stupeň 3 (nepředehřát
Doba pečení: asi 35 minut, po této době troubu vypnout a ještě asi 5 minut nechat hřbet v zavřené troubě

Po upečení necháme hřbet asi 10 minut vychladnout ve formě a pak ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku s pečícím papírem. Necháme zcela vychladnout.

2. Marmeládu rozehřejeme a potřeme jí hřbet. Polevu připravíme podle návodu na obale a polijeme jí hřbet (na marmeládu). Opatrně polevu rozetřeme.

3. Z různých barev marcipánové hmoty si připravíme ozdobu - 10 hlaviček zajíčků a z vykrájených vyválených plátků motýlky na krk. Ozdobíme tím připravený hřbet. Podáváme nakrájené po jednotlivých zajíčcích.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.