Pascha

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • čerstvého tvarohu 1 kg
  • másla 125 g
  • soli špetka
  • vajec 5
  • kysané smetany 0,25 l
  • rozinek 80 g
  • jemně nasekané citronové kandované kůry 1 lžíce
  • jemně nasekané pomerančové kůry 1 lžíce
  • citronu - strouhaná kůra z 1
  • práškového cukru 200 g
  • loupaných sekaných mandlí 80 g
  • Na ozdobu: 12 kandovaných višní 12
  • celých loupaných mandlí 50 g

Postup

1 Postup přípravy: Máslo vyšleháme do pěny se solí, vejci a smetanou. Postupně přidáváme tvaroh. Hmotu vložíme do většího kastrolu a za stálého míchání ohříváme. Když se na povrchu objeví bubliny, stáhneme z ohně a za stálého míchání ochladíme. Pozor! Nesmí se vařit! Rozinky promícháme s cukrem, kůrou sekanou i strouhanou, sekanými mandlemi a vmícháme jemně do tvarohové hmoty. Do velkého sítka dáme tenké plátýnko a naplníme ho tvarohovou hmotou. Jemně zatížíme a položené na hlubší míse dáme do chladničky na 12 hodin. Vyteklou syrovátku vyléváme. Odteklé vyklopíme na mísu a ozdobíme.
2 Aby tvarohová hmota byla jemná a bez hrudek, použijeme jemný tvaroh nebo tvaroh dobře rozmixujeme nebo 2x umeleme na mlýnku.