Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Palačinky/lívance > Francouzské flambované palačinky
 

Francouzské flambované palačinky

Francouzské flambované palačinky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
8
Časová náročnost
127 min.
Počet zobrazení
3742x
Autor: neuveden

SUROVINY

NA PALAČINKY:
250 g hladké mouky
3 vejce
0,5 litru mléka
2 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
60 g cukru
0,5 lžička soli
NA OMÁČKU:
1 velký pomeranč
60 g másla
30 g cukru krupice
4 lžíce pomerančového likéru

POSTUP

1. Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce a s moukou je smícháme. Po troškách přiléváme mléko s olejem a všechno postupně promícháváme tak, aby vzniklo tekuté hladké těsto. Dochutíme solí a cukrem. Zpracovanou směs necháme odpočinout nejméně hodinu. 2. Potom rozehřejeme pánev, kterou vytřeme kouskem chleba nasáklého tukem-to opakujeme při přípravě každé palačinky. Pak už jenom palačinky usmažíme. Palačinky by měly být tenké asi jako list papíru, proto dbejte na dostatečné rozlití těsta na pánvi. 3. Omáčku připravíme tak, že si asi 30 minut před podáváním palačinek nastrouháme z pomeranče 0,5 lžičky pomerančové kůry. Poté překrojíme pomeranč napříč a vymačkáme z něj tolik šťavy, aby to vydalo na 5 lžic. Toto vše dáme do velké pánve spolu s máslem a cukrem. Na mírném ohni zahříváme, až se máslo rozpustí. Palačinky přeložíme do tvaru šátečku a složíme je na pánev s omáčkou a to vše důkladně prohřejeme. V malém kastrůlku na mírném ohni nahřejeme likér; kastrůlek odstavíme z vařiče. Zapálíme likér zápalkou; hořícím likérem přelijeme palačinky. Jako ozdobu můžeme použít plátky pomeranče nebo nastrouhanou pomerančovou kůru. Přeji Vám dobrou chuť.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE


Léňa20
14.06.2011 17:44:17

Flambované palačinky jsem dělala už na škole a chutnají mi více než klasické.Tento recept jsem dělala přítelovy k večeři a natož,že sladký nemusí tak mu to velice

Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.