Lívance

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Postup přípravy: Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci mléka a necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a přidáme střídavě mouku, mléko, aby se neutvořily žmolky. Těsto necháme vykynout, až nabude dvojnásobný objem. Důlky lívanečníku vždy promastíme a lijeme do nich naběračkou těsto. Opékáme po obou stranách dorůžova. Pečené mažeme povidly, sypeme strouhaným tvarohem a kropíme smetanou. Mohou se také sypat skořicí smíchanou s cukrem.

Mohlo by Vás zajímat

Amolety
Do vhodné nádoby nalijeme mléko, osolíme, přidáme žloutky, cukr a mouku a rozšleháme na řídké tekuté těsto (používám ruční metlu na šlehání). Při...
Smažené plněné palačinky
Připravíme silnější palačinky. Každou palačinku pak potřeme kečupem a plníme podle fantazie- šunkou, salámem, tvrdým sýrem, cibulí atd. Naplněnou...
 · 00:50
Palačinky se šlehačkou
Z uvedených přísad rozšleháme hladké řídké těsto, ze kterého postupně na oleji opekáme tenké palačinky po obou stranách. Hotové palačinky natírám...
 · 
Palačinky s masovou náplní
Na palačinky smícháme mouku, mléko, vejce a špetku soli. V pánvi na rozehřátém tuku postupně upečeme 4 středně silné palačinky.V hrnci rozpálíme ...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...