Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Palačinky/lívance > Palačinky s ořechovou náplní a čok. polevou (pra)
 

Palačinky s ořechovou náplní a čok. polevou (pra)

Palačinky s ořechovou náplní a čok. polevou (pra)
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1974x
Autor: neuveden

SUROVINY

Těstíčko:
3 vejce
250 g polohrubé mouky
200 ml (necelý hrnek) mléka
1 lžíce cukru
1 špetka soli
máslo
250 ml sifonu
Ořechová nádivka:
170 ml sladké smatany
200 g pomletých vlašských ořechů
50 g posekaných hrozinek
120 g jemného krystalového cukru
2 lžíce rumu (nejlépe ¨Stroh¨)
1 pomeranč - kůra vosku zbaveného pomeranče
Omáčka z rumu a čokolády:
1 velká tabulka hořké čokolády
200 ml mléka
3 žloutky
2 lžíce kakaového prášku
1 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce cukru
2 lžíce rumu

POSTUP

Těstíčko: Smíchat vejce, mouku, mléko, cukr a sůl do lesklého, dobře umíchaného těstíčka. Nachat odpočinout po 2 hodiny. Rozehřát velkou pánev a přidat trochu másla. Mezi tím co se máslo rozehřívá, přidat sifon do těstíčka. Nalít trochu těstíčka na pánev a nakláněním pánve nechat těstíčko stejnoměrně roztéct. Osmažit a obrátit, když se objeví bubliny. Takto usmažit všechny palačinky. Ořechová náplň: Ohřát smetanu a přidat ostatní ingredience. Nechat dusit asi 1 min. Omáčka z rumu a čokolády: Rozehřát čokoládu v ohřátém mléce. Sejmout kastrolek z ohně a postupně dovnitř zamíchat žloutky, kakao, máslo, cukr a rum (přesně v tomto pořadí). Míchat do hladka a je-li nutné, zamíchat dovnitř trochu mléka. Potřít palačinky 1 lžící náplně, zarolovat je (udržovat v teple) a polít je čokoládovou polevou. Podávat horké. Mohou se také polít trochou nařátého rumu a zapálit. P.S.: Zeptejte se čtyřech kuchařů; českého (palačinky), francouzkého (crepes), rakouského (palatschinken) a maďarského (palacsinta) na původ palačinek. Každý se bude hlásit k jejich vynálezu. Ve skutečnosti jsou však románského původu jméne placenta, kreré se pojídaly místo chleba. Původní kuchyní tohoto receptu je Maďarsko
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.