Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Pizza > Domácí pizza
 

Domácí pizza

Domácí pizza
 
  • přidat obrázek ...
 
*****
Počet porcí
4
Časová náročnost
2 min.
Počet zobrazení
1125x
Autor: neuveden

SUROVINY

500 g hladké mouky
cca 250 ml vlažné vody
0,5 kostky droždí
1 lžička soli
4 lžíce oleje (nejlépe olivový)
400 g plechovka drcených rajčat
400 g nastrouhaného sýra (eidam
primátor - musí mít min. 45% t.v.s.)
sůl
oregáno
olivový olej na potření
1. náplň: plechovka tuňáka v oleji
2 rajčata
2 stroužky česneku
2. náplň: 100 g anglické slaniny (ještě lepší je sušená nebo typ bacon)
2 zelené papriky
100 g 3. náplň: šunky
malá plechovka krájených žampionů
1 pytlík zelených oliv
1 balení 4. náplň: mozzarely
2 rajčata
1 pytlík zelených oliv
čerstvá bazalka
5. náplň: 0,5 balení špenátu (porcovaného - malé kostky)
2 stroužky česneku
pár krevet

POSTUP

Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody, přidáme špetku cukru, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (na povrchu se začnou dělat bublinky). Odvážíme mouku, nasypeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, olej, přilijeme vodu (opatrně, po částech), vypracujeme těsto. Množství vody je přibližné, řídíme se hustotou těsta, to by mělo být tužší, nelepivé. Dáme na cca 1 hod. vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 nebo 4 kusy (podle požadované velikosti pizzy) a rozválíme dokulata. Potřeme olejem, drcenými rajčaty, osolíme, posypeme oregánem a strouhaným sýrem. To je základ, na který klademe požadovanou náplň.
1. náplň: tuňáka slijeme, rovnoměrně rozdělíme na základ, nakrájená rajčata také, do oleje z tuňáka prolisujeme česnek a lžičkou rovnoměrně rozdělíme na pizzu.
2. náplň: slaninu a nakrájené papriky rozdělíme na základ.
3.náplň: pokrájenou šunku, žampióny a přepůlené olivy rozdělíme na základ.
4.náplň: pokrájenou mozzarelu (na plátky), rajčata a přepůlené olivy rozdělíme na základ.
5. náplň: kousky špenátu rozdělíme rovnoměrně na základ, mezi to naklademe krevety a lžičkou pokapeme olejem rozmíchaným s prolisovaným česnekem.
Pečeme v troubě 200 °C (elektrická), až se sýr roztaví a začne mírně zlátnout.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.