Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Pizza > Gino`s Pizza
 

Gino`s Pizza

Gino`s Pizza
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
2
Počet zobrazení
1321x
Autor: neuveden

SUROVINY

30 těsto na dvě
4 hrnky "00" mouky + víc na mísu
7 g sušených
190 ml vody tak 43°C teplé + víc, je-li zapotřeby
2 lžičky hrubé mořské soli
8 lžic extra panenského olivového oleje + víc na potírání před a po upečením pizzy

POSTUP

Mouku navážit na pracovní desku, doprostřed udělat důlek a nalít tam ve vodě rozpuštěné kvasnice, 4 lžíce oleje a přidat sůl. Pomocí vidličky začít přidávat do tekutiny mouku a nakonec pomocí rukou uhníst homogenní a vláčné, pružné těsto. Přidat víc vlažné vody, je-li zapotřeby, nebo naopak trochu víc mouky. Mísu vysypat trochou mouky, vložit tam těsto, přikrýt ho mikrotenovým filmem a na teplém místě bez průvanu ho nechat nakynout do jeho dvojnásobného objemu (asi 2 hodiny, záleží na nadmořské výšce). Troubu rozehřát na tu nejvyšší teplotu (osobně mám přímo okruh na pečení pizzy) a mřížku v troubě dát co nejníž trouby. Předehřát troubu alespoň po 20 minut. Dvě pizza pánve, nebo obrácené plechy naolejovat zbylým olejem. Na lehce pomoučeném vále vypracovat těsto do velice hladka. Rozdělit těsto na dvě části a ty pomocí válečku na těsto, nebo prstů vyválet/vytvarovat na kruhy. Ty přenést na připravené pizza pánve/plechy a pomocí rukou je vytáhnout asi do 7 mm tloušťky. Okraje mají být silnější. Pracovat a stlačovat těsto odestředu ven, až se plech vyplní k okraji. Těsto se nenáchává znovu kynout, vznikla by buchta. Potřít obě pizzy olejem a použít jakoukoliv oblohu podle Vaši chutě, nebo receptu. Upéct podle jednotlivých receptů (záleží na obloze) do zlatava a křupava asi 20 - 25 minut. Po upečení pizzy pokapat olejem, anebo na stole podávat s pizza bylinkovo - kořeněným olej.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.