Pizza římská 2 (pizza alla Romana)
Suroviny
-
Křehké těsto:
- · 400 g mouky
- · 1 lžička kypřícího prášku
- · 1 lžička soli
- · 1 lžička cukru
- · 150 g másla nebo margarínu
- · 2 vejce
- · tuk na vymazání formy
-
· Na obložení:
- · 2 lžíce másla nebo margarinu
- · 2 cibule
- · 2 stroužky česneku
- · 1 lžička soli
- · 1 malá konzerva loupaných rajčat
- · sůl, pepř, Vegeta
- · 8 rajčat
- · 250 g v oleji naloženého tuňáka
- · 1 malá konzerva žampiónů
- · 20 černých oliv
- · 2 natvrdo vařená vejce
- · 8 zelených feferonek
- · 200 g strouhaného sýra (Creszenca)
- · 1 svazek petrželky
Postup
1 Připravíme těsto a necháme je vykynout. Na másle nebo margarinu zpěníme jemně sekanou petrželku do sklovita. přidáme se solí utřený česnek a krátce osmahneme. přidáme rajčata, okořeníme solí, pepřem a vegetou. Vše vaříme tak dlouho, až vznikne hustá omáčka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Tuňáka, sardelové filety a žampióny necháme dobře okapat. Připravíme olivy a vejce nakrájíme na plátky. Feferonky opláchneme. Těsto ve formách obložíme všemi přísadami. Posypeme sýrem a při 200°C pečeme v troubě asi 15-20 minut. Podáváme sypané sekanou petrželkou.
Mohlo by Vás zajímat
Suroviny smícháme a vypracujeme těsto.
Plech potřeme olejem a těsto se rozhrne po celém plechu.
Těsto můžete potřít ochuceným rajským protlakem a...
· 00:30 ·
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody, přidáme špetku cukru, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (na povrchu se začnou dělat bublinky). Odvážíme ...
· 00:02
Postup přípravy: Smícháme mouku, droždí a cukr, pak přidáme vodu a sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme 10 minut kynout a vyválíme placku. Pot...
· 00:44
Těsto potřete olejem, poklaďte plátky mozzarelly nebo čedaru, ozdobte houbami a půlkami artyčoků, posypte pórkem nebo česnekovou natí, ochuťte it...
Komentáře