Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Pizza > Sýrový koláč
 

Sýrový koláč

Sýrový koláč
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
30 min.
Počet zobrazení
579x
Autor: neuveden

SUROVINY

250 g listového těsta, chlazeného nebo mraženého
25 g másla
1 lžíci olivového oleje
2 cibule, nakrájené na plátky
1 středně velkou bramboru, nakrájenou
na tenké plátky
2 rozdrcené stroužky česneku
2 lžíce lístků čerstvého či 1 lžičku sušeného, rozemnutého tymiánu
150 g rozdrobeného měkkého sýra (například kozího, ovčího - brynzy - nebo sýra s modrou plísní)
3 vejce
200 ml zakysané smetany
hrst lístků rukoly (nemusí být)

POSTUP

1. Těsto rozválejte a vyložte jím kulatou formu o průměru 23 cm; důkladně ho vmáčkněte i do okrajů. Nechte půl hodiny chladit.

2. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Na těsto položte kolečko pečicího papíru, posypte ho suchými fazolemi a čtvrt hodiny předpékejte (fazole papír zatíží a při pečení se tak vytvoří vyšší okraj koláče). Pak papír s fazolemi opatrně sejměte a vraťte těsto na pět minut do trouby, aby zezlátlo. Koláč vyjměte a snižte teplotu trouby o deset stupňů

3. V pánvi mezitím rozehřejte máslo s olejem a za občasného míchání opékejte plátky cibule a brambor dozlatova; trvá to deset až patnáct minut. Osolte, opepřete, přidejte česnek a tymián. Smažte ještě tři minuty; pak směs nasypte na koláč. Přidejte sýr a vše rovnoměrně rozestřete.

4. Promíchejte smetanu a vejce; můžete je ještě lehce osolit a opepřit. Směsí přelijte celý koláč, vložte ho do trouby a pečte třicet až pětatřicet minut. Hotový slaný dezert má světlou zlatohnědou barvu a uprostřed se ještě trochu chvěje.

5. Koláč podávejte teplý, případně posypaný lístky rukoly. Jak zamrazit:
Koláč nechte ve formě úplně vychladnout a pak ho i s ní zabalte do mrazicího sáčku. Uzavřete a až na měsíc zmrazte. Před podáváním ho rozbalte a nechte asi čtyři hodiny stát v pokojové teplotě. Pak předehřejte troubu na 180, horkovzdušenou na 160 stupňů a pečte koláč dvacet minut. Podávejte ho teplý, případně posypaný rukolovými lístky.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.