Ananasová zmrzlinová bomba

0 hodnocení00:33
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • ananas 1
  • bílky 3
  • cukru 180 g
  • smetany ke šlehání 750 g
  • jemné hořké čokolády 150 g
  • strouhaný kokos na ozdobení

Postup

1 Ananas rozčtvrtíme po délce. Dužinu vykrojíme ze slupky, vyřízneme ze středu košťál a pokrájíme na kostičky. Krátce blanšírujeme a necháme okapat. Asi 2 lžíce ananasových kostiček si dáme stranou, zbytek rozmixujeme v mixéru. Bílky ušleháme dotuha a po lžících do nich opatrně zapracujeme 150g cukru. Šlehačem ušleháme dotuha 250g dobře vychlazené smetany a smícháme se sněhem z bílků. Nakonec vše opatrně vmícháme do ananasového pyré. Zbylé kousky ananasu vsypeme do ananasové šlehačkové hmoty a směsí naplníme zmrzlinovou formu o obsahu cca 1,5 - 2 litry. Mrazíme zhruba 12 hodin. Zbylou smetanu při mírné teplotě ohřejme za stálého míchání, rozlámeme do ní čokoládu a rozpustíme. Šlehačku dáme přes noc do chladničky a následující den ušleháme dotuha. Formu ponoříme nakrátko do horké vody, vyklopíme na podnos, potřeme čokoládovou smetanou a znovu dáme na 3 hodiny zmrazit. Nakonec necháme trochu roztáté posypeme kokosem.

Mohlo by Vás zajímat

Zmrzlinová bomba
Ovoce a opláchnuté rozinky drobně pokrájíme a pokapeme vínem. Mandle oloupáme a rozsekáme. Pevnou čokoládovou zmrzlinu stejnoměrně rozložíme podl...
 · 
Zmrzlinová bábovka s ovocem
1. Ovoce zbavíme nečistot, omyjeme a necháme na kuchyňském papíru oka­pat. Maliny přebereme, několik jich odložíme stra­nou na ozdobení. 2. 15...
 ·  · 00:35
Zmrzlinová lahůdka
Na dno horkého hrnce nasypeme trochu cukru a necháme ho zkaramelizovat. Poté přidáváme pomalu zbytek z prvního hrnku cukru. Až je všechen rozpušt...
 ·  · 00:35 · 00:45
Lehký zmrzlinový pohár
Jahody či jiné mražené ovoce rozmixujeme s mlékem, kondenzovaným mlékem a cukrem. Mixujeme tak dlouho, dokud mražené jahody trochu nepovolí a vyt...
 ·  · 00:35 · 00:45
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...