Citronová zmrzlina s broskvemi

Citronová zmrzlina s broskvemi
0 hodnocení00:15
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • broskví 6
  • šťáva a proužky kůry ze 2 zelených citronů (nebo limet)
  • světlého piva 50 cl
  • javorového sirupu 10 cl
  • citronové zmrzliny 4 kopečky
  • několik lístků máty na ozdobu

Postup

1 1. Broskve přelijeme vroucí vodou a poté oka­mžitě studenou. Nožem je opatrně oloupeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Nakonec je nakrájíme na tenké plátky.
2 2. Z citronové šťávy, piva a javorového siru­pu připravíme marinádu. Plátky broskví jí zalijeme a na 1 hodinu vše uložíme do chladničky. Občas promícháme.
3 3. Plátky broskví narovnáme do kruhu na 4 dezertní talířky. Zalijeme marinádou a doprostřed kruhu vždy posadíme kopeček citronové zmrzliny. Dezert ozdobíme ­proužky citronové nebo limetové kůry a drobnými lístky máty.

Mohlo by Vás zajímat

Zmrzlina v palačince nebo v košíčku
Hotové košíčky z lístového těsta rapečeme v horké troubě dořupava. Dáme na dezertní talířky a každý košíček naplnme porcí zmrzliny. Pocukrujeme...
 · 
Zmrzlinová bomba
Ovoce a opláchnuté rozinky drobně pokrájíme a pokapeme vínem. Mandle oloupáme a rozsekáme. Pevnou čokoládovou zmrzlinu stejnoměrně rozložíme podl...
 · 
Zmrzlina smetanová s vínem
Žloutky a cukr rozšleháme , přilijeme víno a v páře šleháme směs do zpěnění a zhoustnutí - asi 8 minut. Potom sejmeme z plotny a za častého míchá...
 · 
Čokoládová zmrzlina
Žloutky utřeme s cukrem, dolijeme mlékem a přidáme v páře rozehřátou čokoládu.Hmotu za stálého míchání povaříme, pak ochladíme a přecedíme. Potom...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...