Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Předkrmy > Koláč ze slaných šnečků
 

Koláč ze slaných šnečků

Koláč ze slaných šnečků
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
750x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
Těsto: 500 g hladké mouky
2 lžičky soli
2 vejce
kostka droždí
200 g rozpuštěného másla (nebo v kombinaci se sádlem či rostlinným tukem)
cca 2 dcl vlažného mléka + kostka cukru na kvásek
Náplň:
šunka
trvanlivý salám
niva
jakýkoliv tvrdý sýr
koření co kdo rád (např. tymián
směs na Gyros)
ořechy..

POSTUP

Postup přípravy: Do vlažného mléka vhodíme kostku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, vzešlý kvásek, promícháme, přidáme vejce a rozpuštěný (vychladlý!) tuk. Z přísad uhněteme tužší lesklé těsto. Je-li příliš řídké, přidáme mouku (každá mouka saje jinak). Těsto ihned vyválíme na pomoučeném vále (aby se s ním lépe pracovalo, rozdělíme na poloviny) a poklademe náplněmi - necháme pracovat fantazii (= obsah ledničky + inspirace). Vyzkoušené kombinace: šunka + tvrdý sýr + koření na bylinkové máslo, niva + ořechy + tymián, tvrdý sýr + trvanlivý salám + gyros / grilovací koření - pozor na obsah soli ve směsích koření, pokud používáme hodně slané uzeniny nebo sýry. Svineme do rolád. Rolády nakrájíme na plátky silné asi 3 cm. Rozevírací formu o průměru 28 cm vymažeme tukem a jednotlivé šnečky poskládáme mozaikou nahoru. Pokud nebudeme při servírování krájet jako dort, ale vylupovat jednotlivé šnečky (jako buchty), promažeme šnečky mezi sebou tukem, aby se úplně neslepily. Nakonec celé potřeme tukem nebo rozšlehanými vejci (žloutkem). Necháme cca 15-20 minut odpočívat. Pečeme 35-40 min. v troubě vyhřáté na 200 °C.

Recept je převzatý z těchto stránek od paní Gabriely a upravený. Vzhledem k tomu, že s kynutým těstem pracuji od oka, mám odzkoušeno, že se povede i s jinými poměry základních surovin, základem je tužší těsto s dostatkem droždí a tuku. jak chutnají druhý den, to jsem bohužel nezjistila :)
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.