Pagáčky škvarkové

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Část mouky zaděláme spolu s mletými škvarky a solí. Do druhé části mouky přidáme vykynutý kvásek, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, mléko. Těsto propracujeme a necháme vykynout. Pak ho rozválíme, přeložíme škvarkovým těstem a spolu rozválíme na tenko. Přeložíme a necháme vykynout. Opět rozválíme a tak opakujeme několikrát. Z připraveného těsta vykrajujeme kulaté pagáčky, které uložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.

Mohlo by Vás zajímat

Škvarkové placky nekynuté
Postup přípravy: Škvarky umeleme nebo alespoň jemně usekáme. Trochu méně než je škvarků přidáme hladké mouky a promícháme. Z mouky, soli, vejce (...
00:44
Škvarkové vdolečky k vínu
Postup přípravy: Všechny suroviny zpracujeme v tužší těsto, necháme vykynout a pak vyválíme plát asi 0,5 cm silný. Vykrajujeme kolečka, na plechu...
00:44 · 00:44
Škvarkové pagáčky
Uděláme kvásek a potom zaděláme těsto, dáme rozpuštěné máslo, žloutky atd. Zpracované těsto necháme vykynout. Část mouky zaděláme se škvarky a so...
00:44 · 00:44
Pagáčky brynzové
Vymísíme tuhé těsto z mouky, brynzy, sádla, vejce, soli, sody a mléka. Necháme alespoň 2 hodiny odležet. Pak těsto vyválíme, třikrát přeložíme, ...
00:44 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...