Žemličky dobré mysli

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Postup přípravy: Droždí rozpustíme s cukrem, přidáme asi 2 lžíce mléka a trochu mouky, promícháme a necháme vykynout. Mezitím smícháme mouku se solí a rozpuštěným sádlem, přidáme kvásek a podle potřeby mléko a vypracujeme hladké, nelepící se těsto, které dáme vykynout. Okapané kysané zelí smícháme s jemně sekaným salámem, kečupem, oregánem a opraženou strouhankou. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverce, na každý dáme kopeček zelné nádivky, dobře uzavřeme (jako když děláme např. ovocné knedlíky) a vytvarujeme do podoby malých žemliček. Ty rozložíme na máslem vymazaný a moukou porášený plech, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a krystalovou solí a pečeme dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Koláčky brynzové
Z brynzy, tuku a mouky uděláme těsto, vyválíme, vykrajujeme kolečka, na plechu potřeme vejcem, sypeme solí a kmínem. Pečeme v dobře vyhřáté trou...
Anglické závitky
Postup přípravy: Chléb rozmělníme a nasypeme do velké mísy. Pak nakrájíme cibuli s česnekem a petrželkou najemno, vymačkáme obsah klobás, nakrájí...
 · 00:44
Podzimní paštičky
Listové těsto necháme rozmrznout, plátky vyválíme na dvakrát tak velký plát. Formičky vymastíme a vysypeme mletými ořechy. Vyložíme dvěmi třetina...
 · 00:44 · 01:10 · 
Brusschetta s paradajkami
Sušené paradajky vložíme do vzduchotesnej nádoby a zalejeme horúcou vodou. Necháme ich 30 minút postáť, aby zmäkli. Potom ich necháme odkvapkať a...
 · 00:44 · 01:10 ·  · 00:50 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...