Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Přílohy > 0001.knedlík z domácí pekárny
 

0001.knedlík z domácí pekárny

0001.knedlík z domácí pekárny
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
4271x
Autor: neuveden

SUROVINY

250 ml mléka
1 vejce (nebo místo vejce - 1 lžíce olivového oleje)
500 g hrubé mouky (může být i polohrubá)
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 lžička sušeného droždí nebo 0,25 kostky čerstvého
3 hrsti kostek z rohlíků - sušených (nemusí být)

POSTUP

Těsto si během hnětení ohlídáme, buď přisypeme mouku, nebo přilijeme trochu mléka. Těsto nesmí lepit!
Po vykynutí propracujeme, rozdělíme na 2 - 3 díly, vytvoříme šišky a necháme ještě cca 10 minut pod utěrkou kynout.

Vaříme nad parou:
do kastrolu dáme asi do půlky vodu. Přes to dáme vykroucenou vlhkou utěrku a připevníme ji gumou. Založíme dobře okraje, ať nevyhoříme:-).
Až voda začne vařit, položíme na utěrku knedlíky, přiklopíme velkou mísou nebo druhým kastrolem a vaříme 25 minut. Napařené knedlíky několikrát propícháme špejlí.

Vaříme ve vodě:
knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 20 minut - po 10.minutách otočíme. Uvařené knedlíky několikrát propícháme špejlí.

Paříme v napařovacím hrnci:
těsto rozdělíme podle velikosti hrnce na 3 - 4 díly, záleží, jak máte velký napařovací hrnec. Knedlíky vypracujeme do válečků a necháme přikryté utěrkou 30 minut kynout. Pak opatrně přeneseme a vložíme do napařovacího hrnce tak, aby vykynutá horní strana byla na spodu. Základem napařování je nutné nalít vodu do spodní části hrnce dle ukazatele. Zapneme knoflík s časem na 25 – 30 minut. Napařovací hrnec vydá signál po ukončení. Napařené knedlíky několikrát propícháme špejlí a pomašlujeme máslem ze všech stran.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.