Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Přílohy > Bochánky k zelí
 

Bochánky k zelí

Bochánky k zelí
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
769x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
500 g polohrubé mouky
droždí
cukr
sůl
250 g tvarohu
50 g rozpuštěného másla
200 ml vody

POSTUP

Postup přípravy: Připravíme si kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, vzešlý kvásek, přidáme tvaroh, máslo, vodu a vypracujeme těsto - buď ručně nebo hnětačem. Necháme vykynout, jak je obvyklé. Po vykynutí vytvarujeme asi 12 kulatých bochánků, potřeme buď 1 lžící mléka nebo rozkvedlaným žloutkem, posypeme sezamem nebo kmínem a pečeme v předehřáté troubě při 175-200°C asi 20-25 minut.
Podáváme ke klasickému vepřo-zelo nebo k masu na šťávě. Bochánky jsou výborné i jako pečivo (nahřejeme v mikrovlnce). Můžeme je proříznout a obložit jako burgery. Navíc jsou zdravější než knedlíky.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.