Brambory v papiňáku

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • brambory
  • sůl
  • drcený kmín
  • majoránka
  • oleje 1 lžička
  • zelená petrželka

Postup

1 Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky (poloviny, čtvrtiny, osminy,... podle velikosti). Do tlakového hrnce dáme pařák na ohřívání knedlí a trochu vody tak, aby dosahovala kousek pod pařák. Na něj nasypeme brambory, osolíme, okořeníme, pokapeme olejem a přidáme k nim snítku petrželky (nebo celeru). Hrnec uzavřeme. Až začne syčet, ztlumíme na minimum a vaříme 10 minut. Vypneme a na téže plotýnce necháme dojít, než hrnec přestane syčet.

Mohlo by Vás zajímat

Chlupaté knedlíky
Oloupané syrové brambory nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich slijeme. Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustějš...
 · 00:30
Chlupaté knedlíky šumavské
Vařené i syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme je s ostatními surovinami (moukou, vejcem a sekanou petrželkou kudrnkou), oso...
 · 00:45 · 
domácí bramborový knedlík nebo špalíčky
Uvařené, schladlé brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse pak přidáme hrubou mouku, vejce a sůl. Promícháme a vysy...
Brambory s rozmarýnem
1. Brambory i se slupkou dobře omyjeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a asi 5 minut předvaříme. Slijeme vodu a necháme je zchladnout. 2. Př...
 · 00:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...