Chlupaté knedlíky šumavské

1 hodnocení00:45velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • syrových oloupaných brambor 350 g
  • ve slupce vařených oloupaných brambor 150 g
  • hrubé mouky 250 g
  • vejce 1 ks
  • hrst kudrnky 1
  • sůl

Postup

1 Vařené i syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme je s ostatními surovinami (moukou, vejcem a sekanou petrželkou kudrnkou), osolíme a důkladně zamícháme v kompaktní těsto.
2 Lžící tvarujem knedlíky (nelpépe z dlaně), házíme rovnou do vařící osolené vody. Podebereme, aby se nepřichytily ke dnu
3 Podle velikosti vaříme asi 5-7 minut. Po vyjmutí z vody lehce zakápneme olejem.

Mohlo by Vás zajímat

Karlovarské knedlíky babičky Irenky
Postup přípravy: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rukama zpracujeme a necháme asi 20 minut odležet, aby rohlíky byly pořádně nasát...
 · 00:44
Kynuté knedlíky z domácí pekárny
Přílohové kynuté knedlíky úplně bez práce. Suroviny v uvedeném pořadí dát do domácí pekárny, zapnout program TĚSTO a můžeme jít zatím na procházk...
Karlovarské knedlíky
Máslo utřeme se solí a žloutky, vmícháme smetanu a mouku. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené včerejší žemle (můžeme je dožluta osmažit na más...
Chlupaté knedlíky
Oloupané syrové brambory nastrouháme, necháme ustát a část vody z nich slijeme. Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustějš...
 · 00:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...