Gnocchi

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • sypkých brambor 600 g
  • žloutky 2
  • polohrubé mouky 100 g
  • nastrouhaného ementálu 70 g
  • strouhaného muškátového oříšku 1 špetka
  • sůl
  • másla 40 g
  • pepř

Postup

1 Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, sýr a prohněteme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Uvedeme do varu vodu se špetkou soli. Dvěma lžičkami (pokaždé je ponoříme do horké vody) tvarujeme z těsta malé noky, vkládáme je vroucí vody a 5 minut vaříme. Hotové vyplavou na hladinu. Uvařené noky vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme je do nahřáté mísy a polijeme rozpuštěným, mírně zrůžovělým máslem. Výborná příloha k různým druhům pečeného masa.

Mohlo by Vás zajímat

Gnocchi
Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme ve slané vodě 25-30 minut. Pak vodu slijeme a brambory ihned rozmačkáme. Do vychladlé kaše vmícháme parmezán...
01:00 · 
Gnocchi
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme. Ochutíme solí, pepřem a mu...
01:00 ·  · 00:35
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...