Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Přílohy > Zelenina
 

Zelenina

Zelenina
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
1
Náročnost
lehký
Časová náročnost
15 min.
Počet zobrazení
1963x
Autor: Honza Fulín

SUROVINY

Mražená zelenina
nejlépe se osvědčila zelenina typu WOK pod názvem Thai (je pestrá chutí, druhy i barvou)
jinak lze teoreticky použít jakoukoliv mraženou zeleninu
Kousek másla
Koření - nejlépe Garam Masal, Adžika nebo Karí a pod.
Případně špetku Glutasolu

POSTUP

Nejprve rozehřejeme pánev. Zeleninu předem nerozmrazujeme. Vsypeme na rozehřátou pánev a zamícháme.
Verze 1
- po rozehřátí, zeleninu okořeníme (nejzajímavější jsou směsi exotické, např. Garam Masal) a dusíme pod pokličkou asi 10 min. Není vhodné používat koření hodně ostré. Mimo rozpustíme v rendlíku kousek másla (třešňové máslíčko) a tím na závěr zeleninu na talíři polejeme.
Verze 2
- máslo rozpustíme nejprve na pánvi a teprve na to vsypeme mraženou zeleninu a další postup je stejný. Zeleninu pak na talíři již polévat máslem nemusíme (ale můžeme).

Varianty, Experimenty.
Zeleninu můžeme konzumovat samostatně jako hlavní jídlo. Můžeme ho podávat jako přílohu. Vhodné je zejména ke kuřecímu masu na nejrůznější způsoby.
Můžeme ale nejprve na pánvi lehce osmahnout na kostičky nakrájený salám či drůběží maso a teprve do něj vmíchat zeleninu a vařit a dusit. Výborné jsou do zeleniny přimíchané žampiony (krájené syrové či malá konzerva krájených). Zeleninu lze zalít nejrůznějšími omáčkami.

Zeleninu lze připravovat jak na pánvi, tak v mikrovlnné troubě a nebo v troubě horkovzdušné. Pokud délku přípravy přeženeme, zelenina ztratí barvu i tvar, je od pohledu nechutná.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.