Cejn po vietnamsku

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • porce ryby 4
  • česnek
  • bílek
  • solamyl
  • porek
  • kapie
  • glutasol
  • cibule
  • bambusové výhonky
  • vývar
  • dcl bílého vína 2
  • čili
  • sůl
  • olej
  • černé houby
  • škrob

Postup

1 Ryby vykostíme, stáhneme kůži a nakrájíme na malé kousky nebo plátky a osolíme. Připravíme si těstíčko z bílku a solamylu ve kterém kousky ryb obalíme a dáme smažit. Pórek, kapii, cibuli bambusové výhonky, černé houby se najemno nakrájí, zamíchá a dá se dusit na pánev. Podléva se vývarem, přidá se bílé víno, glutasol, česnek, čili a na dochucení sůl. Nakonec se zahustí rozmíchaným škrobem ve vodě. Takto upravená omáčka se nalije na opečené kousky ryb, prohřeje se a podává. Přílohy: rýže

Mohlo by Vás zajímat

Nakládané ryby na kyselo
Postup přípravy: Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme pod...
 · 00:44
Mořský okoun s bylinkovou omáčkou
Rybu pokapeme citrónovou šťávou a necháme 10 minut odležet. Okurčičky posekáme, bylinky posekáme. Řeřichu nahrubo posekáme. Spolu s okrčičkami a...
 · 00:35
Losos s mangem a zázvorem
Steaky z lososa naložíme do pepře, soli, citrónové šťávy a česneku. Necháme marinovat asi 1 hodinu. Šalotky, rajče a mango nakrájíme na jemno, př...
Žralok s maggi Bylinkami
Smícháme zakysanou smetanu, trochu rozpuštěného másla, najemno nasekanou cibuli a rozmělněnou kostku MAGGI Bylinek bazalka a tymián. Porce ze ž...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...