Červené filé

0 hodnocení00:30velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Rybí filé
  • anglická slanina
  • cibule
  • rajčata
  • mouka
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • oregano
  • citron

Postup

1 Plátky filé osolíme a zakápneme citronem. Necháme odležet, obalíme v mouce a opečeme v rozpáleném oleji. Navrch položíme plátky anglické slaniny a necháme zesklovatět.
2 Mezitím vytvoříme omáčku z osmahnuté cibulky a na plátky nakrájených rajčat (možno použít protlak nebo kečup). Směs necháme zhoustnout, ochutíme ji solí, pepřem, cukrem, oreganem, tymiánem a zakápneme citronovou šťávou.
3 Omáčkou polijeme porce ryby.
4 Doporučená příloha:
5 Servírujeme s bramborem nebo rýží

Mohlo by Vás zajímat

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
 · 00:30
Filé zapečené s nivou
Filé posypeme kořením na ryby a na pánvi zprudka opečeme. Vložíme do vymazaného pekáčku. Filé zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dám...
Marinované filé
Na velmi drobno nasekáme cibuli, smícháme ji s rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a chilli kořením. Porce filé osolíme, potřeme vytvořenou sm...
 · 
Filé pečené se smetanou a hořčicí
Filé nakrájíme na plátky a rozložíme do vymazané zapékací misky tak, aby se nepřekrývaly.Navrch je osolíme, opepříme a poklademe máslem.Do smetan...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...