Filé po thajsku pikant

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • filé (nebo filety z mořských ryb)
  • marináda
  • ananasový kompot
  • hladká mouka
  • koření na mořské ryby
  • olej
  • thajská omáčka
  • karí rýže
  • Thajská omáčka: 1 kysaná smetana nebo bílý jogurt
  • stroužky rozdrceného česneku 3
  • rozmixovaného ananasového kompotu 150 g
  • kečupu 1 lžíce
  • chilli paprička nebo tabasco dle chuti
  • pikantní hořčice 1 lžíce

Postup

1 Postup přípravy: Filé nebo filety z mořských ryb (losos, treska atd.) naložíme přes noc do marinády (3 lžíce šťávy z ananasového kompotu, filety poprášíme z obou stran kořením na mořské ryby, osolíme a přidáme trošku olivového oleje a zakapeme citronem). Filety osušíme v ubrousku a obalíme ve směsi hladké mouky a koření na mořské ryby. Opečeme na pánvi s olejem z obou stran.
2 Jako příloha je karí rýže a thajská omáčka, kterou přelijeme filety. Obložíme kompotovaným nebo čerstvým ananasem.

Mohlo by Vás zajímat

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
 · 00:30
Filé zapečené s nivou
Filé posypeme kořením na ryby a na pánvi zprudka opečeme. Vložíme do vymazaného pekáčku. Filé zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dám...
Nakládané ryby na kyselo
Postup přípravy: Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme pod...
 · 00:44
Mořský okoun s bylinkovou omáčkou
Rybu pokapeme citrónovou šťávou a necháme 10 minut odležet. Okurčičky posekáme, bylinky posekáme. Řeřichu nahrubo posekáme. Spolu s okrčičkami a...
 · 00:35
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...