Holandská gratinovaná štika

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • porce štiky 4
  • loupaných mandlí 100 g
  • másla 100 g
  • libeček
  • kerblík
  • petržel
  • sůl
  • žloutky - bílý pepř. Holandská omáčka:
  • rozpuštěného másla 150 ml
  • bílé-ho vína 50 ml
  • citrónové šťávy 2 lžíce
  • sůl
  • bílý pepř.

Postup

1 Očištěnou rybu osolíme, opepříme a opečeme na másle, přidáme oloupané mandle a nasekané bylinky. Ze žloutku, másla, vína, soli, pepře a citrónové šťávy ve vodní lázni vyšleháme holandskou omáčku. Opečené porce přelijeme omáčkou a v troubě zapečeme.

Mohlo by Vás zajímat

Štika ve vinné omáčce
Postup přípravy: Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme filety a k...
00:40
Mořská štika v alobalu
Postup přípravy: Alobalovou fólii rozdělíme na čtyři čtvercové díly, které vytvarujeme jako kapsy a potřeme lehce olejem. Na každou část pokladem...
00:40 · 01:00
Mořská štika zapečená v pórku
Postup přípravy: Ve vařící osolené vodě necháme krátce spařit spodní části z pórků, které podélně nařízneme. Když se jednotlivé plátky začnou odl...
00:40 · 01:00 · 00:30
Mořská štika - hejk smažený
Opláchnuté kousky ryby osolíme a zakápneme citronem - necháme 3 hod. odležet. Připravíme surovina na obalení - do vajíčka rozmícháme lžíci kremžs...
00:40 · 01:00 · 00:30 · 04:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...