Pečená štika na zelenině

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • štika 1
  • velké cibule 2
  • mražená zelenina-(mrkev, hrášek, kukuřice) 1
  • sůl
  • rybí koření
  • polévkové koření
  • olej
  • brambor 10
  • pažitka
  • vařené brambory

Postup

1 Očištěnou rybu zbavenou vnitřností, hlavy, šupin a ploutví nasolíme, posypeme rybím kořením a necháme uležet.
2 Pekáč vylijeme olejem a nakrájenou cibuli rozložíme na plech. Na ní položíme rybu, zasypeme zbytkem cibule a mraženou zeleninou.
3 Vše posypeme polévkovým kořením.
4 Dáme do trouby a necháme péct na 180 stupňů asi 40 min. Po 15 minutách podlijeme lehce vodou a necháme dopéct.
5 Podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou.

Mohlo by Vás zajímat

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
 · 00:30
Rybí ragů na starořecký způsob
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme odležet. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu,...
Filé zapečené s nivou
Filé posypeme kořením na ryby a na pánvi zprudka opečeme. Vložíme do vymazaného pekáčku. Filé zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dám...
Candát sečského chataře
Candáta nakrájíme na porce, osolíme, a v troubě pečeme na másle. Když je ryba skoro měkká, posypeme ji strouhanými oříšky, přelijeme máslem a dop...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...