Pstruh pečený po šumavsku a šťouchané brambory

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ryby - pstruh 1
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř - bílý podle potřeby
  • Kmín - drcený podle potřeby
  • Smetana - zakysaná 1
  • Mléko podle potřeby
  • Olej podle potřeby
  • Máslo 100 g
  • Houby 300 g
  • Vejce 2
  • Citrón 1
  • Vývar - rybí podle potřeby
  • Brambory 250 g (šťouchané brambory)
  • Maso - slanina 200 g (šťouchané brambory)
  • Cibule 230 g (šťouchané brambory)
  • Olej podle potřeby (šťouchané brambory)
  • Sůl podle potřeby (šťouchané brambory)

Postup

1 Očištěného pstruha lehce osolíme, opepříme a naložíme do kyselé smetany, kterou jsme si trochu rozředili mlékem. Necháme ho marinovat alespoň 24 hodin. Před přípravou pstruha vyjmeme, necháme okapat, dáme na pánvičku vymazanou máslem, podlijeme vývarem a dáme péci do trouby. Když je pstruh skoro pečený, orestujeme si na másle houby, lehce je osolíme a okmínujeme. Šťávu z pstruha slijeme, přidáme orestované houby a zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci. Necháme srazit na omeletu, při podávání pstruha touto omeletou překrýváme. Zdobíme citrónem.Šťouchané brambory: na pánvi orestujeme najemno nekrájenou cibulku spolu se slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme vařené brambory a společně orestujeme, osolíme, opepříme a rozšťoucháme přímo na pánvi. Necháme ještě chvilku orestovat a při podávání zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Poznámka

KR-551. Kategorie: Krajové speciality

Mohlo by Vás zajímat

Rybí ragů na starořecký způsob
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme odležet. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu,...
Nakládané ryby na kyselo
Postup přípravy: Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme pod...
 · 00:44
Mořský okoun s bylinkovou omáčkou
Rybu pokapeme citrónovou šťávou a necháme 10 minut odležet. Okurčičky posekáme, bylinky posekáme. Řeřichu nahrubo posekáme. Spolu s okrčičkami a...
 · 00:35
Losos s mangem a zázvorem
Steaky z lososa naložíme do pepře, soli, citrónové šťávy a česneku. Necháme marinovat asi 1 hodinu. Šalotky, rajče a mango nakrájíme na jemno, př...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...