Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ryby > Salát s lososem a opečeným pršutem
 

Salát s lososem a opečeným pršutem

Salát s lososem a opečeným pršutem
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
40 min.
Počet zobrazení
700x
Zdravý recept
Zdravý recept
Autor: neuveden

SUROVINY

4 filety z lososa o celkové váze 500?g 500?g očištěných nových brambor svazek jarní cibulky, pokrájené 200?g salátových nebo drobných zelených listů (řeřicha, čerstvý špenát nebo salátová srdíčka) 1 lžíci olivového oleje 6 plátků šunky, nejlépe pršutu 2 lží
ce osušených kaparů sůl a pepř
Na zálivku:
4 lžíce majonézy 1 lžíci estragonového octa 1 lžíci nasekaného estragonu 3 lžíce olivového oleje cukr, sůl a pepř na dochucení

POSTUP

1. Lososa položte v jedné vrstvě na dno misky vhodné do mikrovlnky. Osolte, opepřete, misku přetáhněte fólií a tu na několika místech propíchněte. Nastavte troubu na nejvyšší výkon. Po šesti až osmi minutách ryba krásně zkřehne.

2. Brambory rozpulte nebo pokrájejte a deset až patnáct minut je vařte v osolené vodě. Poté je sceďte a nechte úplně oschnout. V misce smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji.

3. V pánvi na lžíci olivového oleje postupně rychle osmahněte šunku, aby byla křupavá a zlatohnědá. Nechte na ubrouscích odsát přebytečný tuk.

4. Lososa rozdělte vidličkou a vložte do mísy s teplými bramborami a polovinou cibulky a kaparů. Promíchejte s dresinkem. Navršte na salátové lístky rozložené na míse, posypte zbylou cibulkou a kapary. Ozdobte křupavou šunkou.

Tip Apetitu:
Pokud nemáte estragonový ocet, klidně ho nahraďte bílým vinným, jen přidejte do zálivky víc estragonu. Bylinky můžete střídat – k rybě je výborný kopr, ale i tymián nebo majoránka.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.