Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ryby > Treska pečená s ančovičkami a fenyklem
 

Treska pečená s ančovičkami a fenyklem

Treska pečená s ančovičkami a fenyklem
 
  • přidat obrázek ...
 
*
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
904x
Zdravý recept
Zdravý recept
Autor: neuveden

SUROVINY

4 porce tresky(filety, případně steaky)
80 g konzervovaných ančoviček
2 lžíce másla
1 jarní cibule, drobně nakrájená
1 malý fenykl, drobně nakrájený
2 lžíce nasekané petrželové natě
0,5 hrnku strouhanky
sůl a pepř dle chuti

POSTUP

Necháme okapat ančovičky, olej uschováme. Pokrájíme je na drobné kousky, dáme je stranou. V hrnci si na másle osmahneme nakrájenou cibuli a fenykl do doby, než začnou hnědnout. Pak odstavíme, přimícháme ančovičky, nasekanou petrželovou nať, strouhanku, sůl a pepř. Do máslem vymazané zapékací formy vložíme porce tresky a každou zvlášť pokryjeme vrstvou směsi ančoviček a fenyklu, kterou přitiskneme rukou. Pokapeme je olejem z ančoviček a dáme péct do trouby na 15–20 minut při teplotě 200°C. Podáváme s vařenými brambory, nebo s bagetou s citrónovou příchutí. Připravíme si ji tak, že si utřeme 125 g másla s nastrouhanou citrónovou kúrou z 1 citrónu, osolíme a opepříme. Rozkrájíme bagetu na krajíčky silné 1 cm, které necháme odspodu spojené. Krajíčky potřeme uvnitř máslem, trochu potřeme i povrch. Zabalíme do alobalu a pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 200°C. Na posledních 5 minut alobal odstraníme, aby byl povrch křupavý. Dokrájíme na jednotlivé krajíčky a ihned podáváme.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.