Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Rýže > Asijská smažená rýže
 

Asijská smažená rýže

Asijská smažená rýže
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
5134x
Autor: neuveden

SUROVINY

5 lžic rostlinného oleje
110 g hnědé šalotky, nebo jarní cibulky, rozpůlené a na jemné plátky nakájené
3 na drobno nakrájené stroužky česneku
1 červená chili paprička, nebo pfeferonka, bez semínek na drobno posekaná
6 zelených šalotek, ne tenké diagonální plátky nakrájené
1 červená paprika, bez semeníku na drobno nakrájená
225 g bílého zelí, na drobno nastrouhaného
170 g okurky, oloupané, bez semínek, na malé kousky nakrájené
100 g zeleného hrášku, může být i zmražený
3 našlehaná vejce
1 lžíčka rajčatové pasty
2 lžíce limetové, nebo citronové šťávy
0,25 Tabasco omáčky, nebo podle chuti
280 ml uvařené rýže, vychladlé, nebo předem zmražené
250 ml kažuových oříšků, nebo oloupaných mandlí, na hrubo posekaných
2 lžíce koriandru setého, nebo petrželky + víc na ozdobu
sůl
pepř

POSTUP

Rozehřát polovinu oleje na pánvi (na kterou se igredience nelepí, jako je teflonová), nebo ve Wok kotlíku, přidat hnědé šalotky a usmažit je do hněda. Vyjmout je drátěnou naběračkou na papírový ubrousek. Nalít do Wok zbytek oleje a přidt tam chili a česnek. Smažit po 1min. Přidat zelené šalotky a papriku a smažit další 3-4min. Přidat zelí a okurek a smažit další 2 min. Udělat místo ve středu Wok kotlíku a nalít tam vejce. Sem tam vejce promíchat tak jako při smažených vejcích. Nakonec je zamíchat do zeleniny. Dovnitř vmíchat rajčatovou pastu limetovou šťávu a Tabasko omáčku. Zvýšit teplotu a přidat rýži, oříšky a čerstvý koriandr. Vše míchar po 3-4min., až je všechno velice horké. Podávat posypané zelenou šalotkou a koriandrem. TIP: Nejlépe použít zbytek uvařené, nebo zmražené rýže. Je-li čerstvě uvařená, musí být naprosto studená, jinak bude při smažení mokrá a ne křupavá. Protože proces vaření je rychlý, nejlépe je si vše pžipravit a nakrájet předem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.