Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Rýže > Asijská smažená rýže.
 

Asijská smažená rýže.

Asijská smažená rýže.
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
1022x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 červená chili paprička, nebo pfeferonka, bez semínek na drobno posekaná
1 lžíčka rajčatové pasty
sůl a pepř podle chuti
225 g bílého zelí, na drobno nastrouhaného
100 g zeleného hrášku, může být i zmražený
2 lžíce limetové, nebo citronové šťávy
110 g hnědé šalotky, nebo jarní cibulky, rozpůlené a na jemné plátky nakájené
3 na drobno nakrájené stroužky česneku
2 lžíce koriandru setého, nebo petrželky + víc na ozdobu
5 lžic rostlinného oleje
1 červená paprika, bez semeníku na drobno nakrájená
0,25 Tabasco omáčky, nebo podle chuti
6 zelených šalotek, ne tenké diagonální plátky nakrájené
3 našlehaná vejce
280 ml uvařené rýže, vychladlé, nebo předem zmražené
170 g okurky, oloupané, bez semínek, na malé kousky nakrájené
250 ml kažuových oříšků, nebo oloupaných mandlí, na hrubo posekaných

POSTUP

Rozehřát polovinu oleje na pánvi (na kterou se igredience nelepí, jako je teflonová), nebo ve Wok kotlíku, přidat hnědé šalotky a usmažit je do hněda. Vyjmout je drátěnou naběračkou na papírový ubrousek.

Nalít do Wok zbytek oleje a přidt tam chili a česnek. Smažit po 1min. Přidat zelené šalotky a papriku a smažit další 3-4min.

Přidat zelí a okurek a smažit další 2 min. Udělat místo ve středu Wok kotlíku a nalít tam vejce. Sem tam vejce promíchat tak jako při smažených vejcích. Nakonec je zamíchat do zeleniny.

Dovnitř vmíchat rajčatovou pastu limetovou šťávu a Tabasko omáčku.

Zvýšit teplotu a přidat rýži, oříšky a čerstvý koriandr. Vše míchar po 3-4min., až je všechno velice horké.

Podávat posypané zelenou šalotkou a koriandrem.

TIP: Nejlépe použít zbytek uvařené, nebo zmražené rýže. Je-li čerstvě uvařená, musí být naprosto studená, jinak bude při smažení mokrá a ne křupavá. Protože proces vaření je rychlý, nejlépe je si vše pžipravit a nakrájet předem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.