Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Rýže > Čínská restovaná rýže s krevetami
 

Čínská restovaná rýže s krevetami

Čínská restovaná rýže s krevetami
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1524x
Autor: neuveden

SUROVINY

25g čínských sušených krevet (nebo mražené krevetky - DDK
5 g čínských sušených žampionů (nebo žampiony či jidášovo ucho - DDK)
1 lžíce rostlinného oleje na smažení bez příchutě
1 malá cibule, jemně nasekaná
50 g prorostlé slaniny nasekaná na 5 mm kousky
50 g hrášku, čerstvý nebo mražený
2 velká vejce, mírně rozšlehaná
2 jarní cibulky, jemně nasekaná
1 lžíce japonské sójové omáčky
Na rýži::
225 ml bílé rýže basmati
11 lžíce rostlinného oleje na smažení
1 malá cibule,jemně nasekaná
1 lžička soli

POSTUP

Nejdříve uvaříme rýži: Na horkou pánev s pokličkou postavenou na středním ohni přidáme olej a pak cibulku. Osmahneme 3 až 4 minuty až je cibulka lehce nahnědlá. Pak přimícháme rýži (nemusíme ji propírat) a promícháme ji aby se obalila zrnka olejem. Přidáme 450 ml (dvojnásobek objemu rýže) vařící vody, sůl, zamícháme a přikryjeme pokličkou. Nastavíme velmi mírný plamen a mírně rýži dusíme po dobu 15 minut. Pánev neodkrýváme a rýži nemícháme během dušení!
Po 15 minutách zjistíme, že kapalina se již všechna vsákla do rýže. Když je tedy rýže hotová odstraníme pokličku a rýži přikryjeme utěrkou na dobu 5 - 10 minut a necháme dojít.
Sušené krevety a houby vložíme do malé misky, přelijeme vařící vodou a ponecháme je nabobtnat asi 30 minut. Pak slijeme vodu a změklé houby nakrájíme na jemné plátky.
Na pánvi wok rozehřejeme olej, až se z něho kouří a na něm během 3 minut osmahneme cibuli se slaninou, až je slanina křupavá. Pak přidáme nabotnalé (nebo zmrazené - DDK) krevety, čerstvý nebo mražený hrášek, nakrájené houby a vše restujeme jednu minutu. Do pánve přidáme zbývající olej a když je opět rozpálená tak během 30 vteřin na ní osmahneme uvařenou rýži. Všechny ingredience na pánvi odhrneme ke kraji pánve a do uvolněného středu kápneme trochu oleje a nalijeme rozšlehaná vejce. Ze začátku to sice vypadá podivně, ale když vajíčka usilovně mícháme, budou z nich za chvíli malé drobky, které pak do celé směsi zamícháme. Přilijeme lžíci sójové omáčky, trochu jarních cibulek nebo pórku (DDK) a vše promícháme. Podáváme buď jen tak nebo třeba s rybou uvařenou v páře se zázvorem, sójou a sezamem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.