Italské kuřecí rizoto

0 hodnocenísnadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • (500 g) rýže Carnaroli nebo Vialone Nano
  • kuře / asi 1kg 1
  • hrnku másla 0,25
  • střední cibule 2
  • střední mrkev 1
  • kousek celeru
  • stroužek česneku 1
  • malý svazek petrželky
  • bobkový list 1
  • 1sklenka suchého bílého vína
  • najeno posekané petrželky 1 lžíce
  • sůl a čerstvě ml.černý pepř

Postup

1 Začni tím , že kuře opálíš , abys odstranil případné zbytky brk . Pak kuře rozsekej na menší porce a vykosti prsa a stehna . Kousky dej do kastrolu spolu s 1 cibulí , celerem , svazkem petrželky , česnekem , bobk.listem a mrkví . Přidej studenou vodu , tolik aby vše bylo potopeno .Pak dej kastrol na plamen , přiveď k pomalému varu a vař , za občasného sbírání pěny asi 1 hodinu , až je kuře měkké .Pak kuře vyndej z kastrolu a kůži z masa odstraň .Čisté maso nakrájej na nudličky .Ve velkém kastrolu rozehřej máslo a opeč na něm druhou , najemno rozsekanou cibuli až začne zlátnout . Hned potom co cibule začne zátnout / cibule nesmí být příliš tmavá / přidej kuře a víno .Jakmile se víno vsákne , přidej rýži a vývar z kuřete / 1 naběračku / a vař a často míchej až se vývar vsákne . Tak pokračuj až je všechen vývar vsáknutý a rýže al dente .Nakonec rizoto stáhni z plamene , po ochutnání osol , a opepři a vmíchej petrželku / 1 lžíce /
2 Při podávání můžeš posypat sýrem
3 Podávej se zeleninovým salátem a červeným vínem jako hlavní jídlo

Poznámka

recept stažen ze stránek : http://italianfood.about.com , jedná se o pravý itaksý recept

Mohlo by Vás zajímat

Srbské rizoto
Na rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalij...
Zeleninové rizoto
Rýži propláchneme horkou vodou a uvaříme podle návodu na obalu nebo v osolené vařící vodě po dobu asi 15 minut, podle druhu rýže. Scedíme ji, pro...
 · 00:30 · 
Naučte sa pripraviť talianske rizoto
Jemné, krémové a plné čerstvej zeleniny - také je pravé „risotto primavera". Ľahko sa pripravuje, a navyše je pomerne rýchlo na stole. 1. PRI...
 · 00:30 ·  · 00:25
Risotto primavera
1. Pokud použijete mražený hrášek a fazolky, přelijte je na cedníku vroucí vodou a pak ihned propláchněte studenou, aby si zachovaly barvu. Cibul...
 · 00:30 ·  · 00:25 · 00:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...