Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Rýže > Nasi Goreng - indonéské rizoto
 

Nasi Goreng - indonéské rizoto

Nasi Goreng - indonéské rizoto
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1788x
Autor: neuveden

SUROVINY

500-850 g rýže
125 g krevet
1 větší cibule
100 g kuřecího masa
100 g jiného masa (vepřové, hovězí, jehněčí)
3 vejce
2 ks cibulek
zelený hrášek
12 ks stroužků česneku
6 ks červených paprik nebo 4 feferonky
50 ml oleje
50 ml sójové omáčky
2 lžíce indonéského sladké sójové omáčky ``kecap`` (nebo jiné)
sůl
bílý pepř

POSTUP

Uvaříme dobře vypranou rýži doměkka a necháme ji vychladnout. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky (nebo použijeme mleté maso) a krevety rozřízneme podél na polovinu. Zvlášť si připravíme pastu ``sambal`` rozmixováním nebo dokonalým rozetřením v třecí misce česneku a paprik feferonek s olejem. Ohřejeme zbytek oleje a za stálého mícháním na něm osmažíme připravenou pastu během asi 3-4 minuty až začne vonět. Přidáme maso (např. i krevety), sójovou omáčku, pepř a sůl a na mírném ohni smažíme asi 8 až 10 minut. (Také můžeme maso usmažit zvlášť na jiné pánvi a pak přidat sambal). Zvětšíme plamen a za stálého míchání můžeme přilít rozšlehaná vejce. Jakmile jsou vejce hotova, přidáme rýži a dobře promícháme. Podáváme ihned.
V jiné variantě vejce nepřidáváme do pokrmu ihned, ale až při podávání posypeme povrch pokrmu na talíři vaječnými nudličkami nakrájenými např. z předem připravené vaječné rolované omelety
Na talíři pak můžeme ozdobit plátky šunky, plátky okurek zdrásaných vidličkou a přidat ještě ostřejší sambal (směs ostrého koření chilli aj.).
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.