Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Rýže > Paella valenciana neboli valencijská paella
 

Paella valenciana neboli valencijská paella

Paella valenciana neboli valencijská paella
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1546x
Autor: neuveden

SUROVINY

0,5 kuřete (cca 850 g)
petrželka
bobkový list
3 zrnka pepře
6 zmrazených jedlých slávek s lasturami
6 zmrazených vyloupaných škeblí
60 g zmrazeného humřího masa
60 g zmrazených velkých krevet
olej
sůl
2 stroužky česneku
1 cibule
1 červená paprika
1 zmrazený malý kalamár
1 lžíce mleté sladké papriky
80 g hrášku
350 g rýže
špetka šafránu
dílky citronu na ozdobu.

POSTUP

Půlku kuřete (nebo zkombinovat s králičím masem) rozdělíme na kousky, oddělíme tuk, maso zalijeme litrem studené vdy, přidáme petrželku, bobkový list, sůl, pepř a vaříme je pod pokličkou půl hodiny. Odděleně podusíme v troše osolené vody jedlé slávky, krevety a škeble, po pěti minutách je ocedíme, humří maso podusíme ve vodě do měkka, ocedíme a nakrájíme na kousky. Kousky kuřete opečeme po všech stranách na oleji, přidáme drobně nakrájený česnek a cibuli, papriku nakrájenou na nudličky, zmrazeného kalamára, vše osolíme a osmažíme. Přidáme mletou papriku, hrášek, rýži a za stálého míchání vše osmažíme. Přilijeme vařící procezený vývar (na 1 šálek rýže 0,5 šálku vývaru), přidáme šafrán, vše dobře promícháme a vaříme prudkým varem 5 minut. Rýži poklademe slávkami, škeblemi, humřím masem a krevetami a dusíme pod poklicí na malém ohni 10 minut. Paellu necháme stát 5 minut, pak ji podáváme s dílky citrónu.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.