Risotto s houbami

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Očistěte a na drobno nakrájejte houby
  • dejte je do většího kastrolu s olivovým olejem a 4 stroužky česneku a necháte osmahnout asi 10 min. za častého míchání. Můžeme dát i sušené houby
  • ale necháme je předtím chvíli namočené ve studené vodě. Přidejte nadrobno nakrájenou petrželku
  • zamíchejte.
  • Přidáme rýži
  • zamícháme
  • aby se zamastila. Zalijeme sklenkou bílého vína
  • mícháme. Osolíme
  • přidáme bujónovou kostku a vodu
  • postupně po naběračkách
  • a občas mícháme. Až je rýže uvařená
  • tj. al dente
  • tj. ne rozvařená
  • zhasneme
  • přidáme 2-3 plátky másla
  • dle chuti trochu pepře a hodně strouhaného parmazánu a ještě trochu petrželky. Mícháme. Necháme v kastrolu pod pokličkou asi 3 min. odpočinout a podáváme.

Postup

1 Očistěte a na drobno nakrájejte houby, dejte je do většího kastrolu s olivovým olejem a 4 stroužky česneku a necháte osmahnout asi 10 min. za častého míchání. Můžeme dát i sušené houby, ale necháme je předtím chvíli namočené ve studené vodě. Přidejte nadrobno nakrájenou petrželku, zamíchejte.
2 Přidáme rýži, zamícháme, aby se zamastila. Zalijeme sklenkou bílého vína, mícháme. Osolíme, přidáme bujónovou kostku a vodu, postupně po naběračkách, a občas mícháme. Až je rýže uvařená, tj. al dente, tj. ne rozvařená, zhasneme, přidáme 2-3 plátky másla, dle chuti trochu pepře a hodně strouhaného parmazánu a ještě trochu petrželky. Mícháme. Necháme v kastrolu pod pokličkou asi 3 min. odpočinout a podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Risotto s Mozzarellou a Gorgonzolou - nebo Nivou
Cibulku osmažíme na oleji, přidáme rýži, zamícháme a zalajeme vodou. Přidáme bujónovou kostku a mícháme, dokud se rýže nezačne vařit. Zakryjeme p...
 · 
RisoTTo s Chřestem
Do kastrolu dáme 3-4 plátky másla, rozpustíme je, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji zpěnit, přidáme 1 hrnek rýže, zamícháme, osolí...
 · 
Risotto primavera
1. Pokud použijete mražený hrášek a fazolky, přelijte je na cedníku vroucí vodou a pak ihned propláchněte studenou, aby si zachovaly barvu. Cibul...
 ·  · 00:30
Naučte sa pripraviť talianske rizoto
Jemné, krémové a plné čerstvej zeleniny - také je pravé „risotto primavera". Ľahko sa pripravuje, a navyše je pomerne rýchlo na stole. 1. PRI...
 ·  · 00:30 · 00:25
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...