Rizoto s lososem a estraqonem

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • másla 25 g
  • svazek jarní cibulky
  • rýže na rizoto 350 g
  • horkého zeleninového nebo kuřecího vývaru (může 1 litr
  • být z kostky) 4filety z lososa, bez kůže, každý o váze asi 140
  • na kostky kůra z jednoho citronu snítka estragonu, nasekaná pepř a sůl

Postup

1 1 Máslo vložte do hrnce a rozehřejte na středním plameni. Přisypte jarní cibulku nakrájenou na kolečka a opékejte do změknutí; měly by stačit tak tři minuty. Přidejte rýži a zamíchejteji tak důkladně, aby se rozpuštěné máslo dostalo ke každému zrnku. Zalijte naběračkou vý varu, promíchejte a počkejte, až se vsákne. Zbytek přilévejte postupně — vždycky až poté, co ho rýže absorbuje.
2 2 Po dvanácti minutách přidejte kostky ryby a chvíli povařte: losos by neměl být syrový a rýže by měla být měkká. Na závěr rizoto ochuťte citrónovou kůrou, estragonem, pepřem a solí. Okamžitě podávejte.
3 KOUZELNÝ ESTRAGON Tato bylinka s úzkými hladkými lístky pocházízjižníSibiře a Kavkazu. Má svěží vůni a příjemnou chuť, která připomíná anýz. S lososem tvoří dokonale harmonickou dvojici, podobně jako kopr nebo fenykl.

Mohlo by Vás zajímat

Srbské rizoto
Na rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalij...
Zeleninové rizoto
Rýži propláchneme horkou vodou a uvaříme podle návodu na obalu nebo v osolené vařící vodě po dobu asi 15 minut, podle druhu rýže. Scedíme ji, pro...
 · 00:30 · 
Naučte sa pripraviť talianske rizoto
Jemné, krémové a plné čerstvej zeleniny - také je pravé „risotto primavera". Ľahko sa pripravuje, a navyše je pomerne rýchlo na stole. 1. PRI...
 · 00:30 ·  · 00:25
Pórkové rizoto
Pórek podélně nařízneme a důkladně omyjeme. Celý nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Vývar ohřejeme a na mírném ...
 · 00:30 ·  · 00:25 · 00:45 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...