Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Sladké > Peciválky
 

Peciválky

Peciválky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Náročnost
středně
obtížný
Časová náročnost
120 min.
Počet zobrazení
598x
Autor: neuveden

SUROVINY

300 g hladké mouky
špetku soli
150 g vařených prolisovaných brambor
150 cca
25 g droždí
1 lžička cukru
1 lžíce rozpuštěné Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
1 vejce
1 lžíce mléka
120 g máku
200 ml mléka
50 g cukru
2 lžíce drcených piškotů nebo sušenek
1 dle chuti citronová kůra, mletá skořice
na ozdobení mletý perník, moučkový cukr, rozpuštěná Rama Creme Bonjour máslová pochoutka

POSTUP

Těsto: Z mléka, lžičky cukru, lžíce mouky a droždí připravíme kvásek (nebo použijeme sušené droždí, které vmícháme do mouky). Do mísy prosijeme mouku, osolíme a lehce vmícháme brambor. Přidáme Ramu, kvásek a zpracujeme vláčné těsto. Přikryté necháme na teplém místě vykynout. Náplň: Do hluboké pánve nasypeme mák, piškot. Drobečky, cukr a vše nasucho krátce opražíme. Zalijeme mlékem, přidáme citr. kůru, skořici, rum a mícháme do zhoustnutí (odpaření mléka). Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící „bochánky“, které přendaváme na pomoučený vál, každý lehce rozmáčkneme a naplníme makovou hmotou. Peciválky uzavřeme, zakulatíme a dáme na vymaštěný plech (nebo pečící papír). Potřeme vajíčkem rozmíchaným se lžící mléka a nůžkami nastřihneme do kříže. Necháme ještě 15 min. vykynout a pečeme při 170 oC dozlatova. Před podáváním peciválky napařte a horké potřete Ramou a posypte strouhaným perníkem (lze vynechat) a cukrem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.