Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Slané moučníky > Pirožky
 

Pirožky

Pirožky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
12x
Autor: neuveden

SUROVINY

Těsto::
300 g hladké mouky
1 bal Kypřicího prášku do pečiva
1 rovná KL soli
2 PL oleje
2 vejce
80-90 ml vlažné vody
Masovo-zelná náplň::
2 PL oleje
2 cibule
300 g sterilovaného zelí bez nálevu
80 g libového uzeného masa
1 KL vegety
1 KL krystalového cukru
Na potření::
1 rozšlehané vejce
Na smažení::
olej na smažení

POSTUP

Na 20-24 ks:
1. Mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí dáme na vál, přidáme olej, vejce a vodu dle potřeby. Ručně proděláme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
2. Náplň: v hrnci rozehřejeme olej a na něm necháme cibulku nakrájenou na kostičky zesklovatět. Přidáme zelí – okapané (bez nálevu), pokrájené na menší kousky - a dusíme do měkka. Pak přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, vegetu, cukr a asi jednu minutu dusíme. Pokud je potřeba, podlijeme nepatrně vodou. Ještě asi jednu minutu dusíme, promícháme a necháme vychladnout.

3. Těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný, který rádýlkem rozkrájíme na čtverce cca 8x8 cm, okraje potřeme vejcem a do středu každého čtverce dáme náplň.Těsto přeložíme přes náplň a okraje prsty přimáčkneme, aby náplň nevytekla. Pirožky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje po každé straně asi 5 minut. Po usmažení necháme pirožky odkapat na papírovém ubrousku, aby se vsákl přebytečný tuk. Podáváme teplé.

TIP: Pokud chcete použít do taštiček dvě náplně, doporučujeme ještě žampiónovou náplň. V takovém případě snížíme dávku všech surovin pro masovo-zelnou náplň na polovinu a druhou náplň připravíme takto:

Žampiónová náplň:
2 PL oleje
1 cibule
75 g čerstvých očištěných žampionů
1-2 stroužky česneku
40 g libového uzeného masa
1 KL vegety
40 g tvrdého sýra

V hrnci rozehřejeme olej a na něm necháme cibulku nakrájenou na kostičky zesklovatět. Přidáme žampiony nakrájené na kostičky, které dusíme do měkka. Přidáme nakrájené uzené maso, nakrájený česnek a dochutíme vegetou. Vše ještě asi jednu minutu podusíme a necháme vychladnout. Do studené náplně zamícháme na kostičky nakrájený sýr.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.