Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Slané moučníky > Švábský slaninový koláč
 

Švábský slaninový koláč

Švábský slaninový koláč
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1322x
Autor: neuveden

SUROVINY

400 g polohrubé mouky
30 g droždí
0,25 l vlažného mléka
1 špetka cukru
60 g másla
1 vejce
0,5 lžičky soli
400 g prorostlé slaniny
2 lžíce kmínu
2 lžíce hrubé soli
máslo na vymazání plechu

POSTUP

Plech nebo koláčové formy vymažeme máslem. Mouku prosijeme do mísy, uprostřed vyhloubíme důlek, rozdrobíme do něj droždí. Zamícháme s trochou cukru, mouky, mléka a přikryté čistou utěrkou necháme 15 minut kynout. Do vzešlého kvásku přidáme rozpuštěné máslo, sůl, vejce a vše zpracujeme na těsto. Mísíme tak dlouho, až se tvoří vzduchové bubliny. Těsto poprášíme mokou a zase necháme 30 minut po utěrkou kynout. Slaninu nakrájíme na malé čtverečky. Na pomoučeném vále vyválíme těsto, položíme na plech nebo do formy a hustě posypeme slaninou, kmínem a solí a necháme 15 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 220°C a koláč pečeme 25 až 30 minut na druhé příčce odspodu. Koláč podáváme horký.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.