Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Slané palačinky > C r e s p e l l e - plněné palačinky
 

C r e s p e l l e - plněné palačinky

C r e s p e l l e - plněné palačinky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
4339x
Autor: neuveden

SUROVINY

Na těsto:
100 g mouky
sůl
2 vejce
4 lžíce olivového oleje
150 ml mléka
Na náplň:
450 g mraženého špenátu
100 g cuketa
pár snítek čerstvého tymiánu
250 g měkké ricotty
1 vejce
50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu nebo pecorina
sůl
čerstvě umletý černý pepř
nastrouhaný muškátový oříšek
Na omáčku:
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
0,5 I mléka
50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu nebo pecorina
1 lžíce rajského protlaku
sůl
čerstvě umletý černý pepř

POSTUP

1 Ze všeho nejdříve si pro přípravu náplně dáme při pokojové teplotě rozmrazit do síta špenát nebo ho podle údajů na balení podusíme a necháme vychladnout.
2 Dále připravíme těsto. Do misky nasypeme mouku, pořádnou špetku soli. Přidáme vejce, 2 lžíce oleje a postupně metlou na sníh vmícháme mléko. Těsto by se mělo táhnout, mělo by být husté a především hladké. Necháme 30 minut odpočinout, aby mohla mouka nakynout.
3 Mezitím si pro náplň řádně vymačkáme Špenát a jemně ho nasekáme. Cuketu omyjeme, odkrojíme konce. Nejdříve cuketu nakrájíme na tenké plátky, potom na proužky a nakonec na kostičky. Tymián omyjeme a osušíme. Lístky odtrhneme proti směru růstu.
4 Špenát, kostky cukety a tymián smícháme s ricottou, vejcem a sýrem, okořeníme solí, pepřem a muškátem.
5 Při přípravě omáčky dáme nejdříve do hrnce rozehřát máslo. Vmícháme mouku a opražíme ji do světle žluta. A nyní za stálého míchání přilijeme mléko. Omáčku, ve které by neměly být žádné žmolky, necháme asi 10 minut při střední teplotě povařit. Měla by při tom zhoustnout. Znovu a znovu mícháme, aby se nic nepřichytilo na dně. Přimícháme sýr a rajský protlak. Omáčku osolíme a podle chutí opepříme.

6 Zpátky k těstu: Pánev tence vymažeme olejem a rozpálíme ji. Naběračkou vlijeme do pánve trochu těsta a houpavými pohyby pánve ze strany na stranu rozlijeme těsto tak, aby bylo dno pánve celé pokryté. Zmírníme žár na střední stupeň a palačinku pečeme tak dlouho, dokud těsto na povrchu palačinky také neztuhne.
7 Pánví krátce zatřeseme, aby se palačinka
uvolnila, obrátíme ji obracečkou a z druhé strany ji ještě asi 1 minutu pečeme. Palačinku vyjmeme z pánve a ze zbývajícího těsta upečeme další palačinky. Dohromady jich bude 8 kousků.
8 Předehřejeme si troubu na 220 stupňů (horkovzdušnou troubu nastavíme bez předehřátí na 200 stupňů). Připravíme si velkou zapékací formu - nejlépe hranatou. Na prkénko položíme 1 palačinku, potřeme ji Špenátovou náplní, srolujeme a položíme do formy. Ostatní naplníme stejně a srovnáme do formy.
9 Nakonec ještě zalijeme omáčkou a vsedáme do vyhřáté trouby asi na 30 minut zapéct. V každém případě zapékáme tak dlouho, dokud se na omáčce neobjeví hnědé fleky.
Časová náročnost: 1 hodina 20 minut, z toho 30 minut v klídku (bez doby nutné k rozmrazení)
Co k tomu podáváme: míchaný salát z okurek a rajčat Množství kalorií na jednu porci: 615
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.