Babiččina velikonoční nádivka
Postup
1 Uvařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Do pěny rozmixujeme 20 vajec s hrstí majoránky. Přidáme 3 hrsti strouhanky, 3 naběračky vlažného vývaru z masa, 2 stružky česneku, hrst nasekaných kopřiv a nakrájené maso. Dle chuti osolíme, popřípadě ještě zahustíme strouhankou. Směs vylijeme na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme pozvolna asi hodinu a půl v troubě.
Mohlo by Vás zajímat
V mouce si uděláme důlek a dáme do něj kvasnice, posypeme lehce cukrem, zalijeme trochou mléka a zamícháme. Necháme kvásek v teple vykvasit. Pak ...
· 02:00 ·
Používáme-li čerstvá rajčata, opláchneme je, spaříme, oloupeme slupku a nakrájíme je na osminky. Konzervovaná bývají již oloupaná, stačí je jen n...
Do vařící smetany zašleháme studenou smetanu s rozmíchanou moukou. Stále míchajíc ji povaříme.
Pak do omáčky zamícháme, sůl, cukr, strouhaný kře...
· 00:45
V míse utřeme Heru s práškovým cukrem, žloutky, špetkou soli a stouhanou citronovou kůrou. Pak přidáme mouku, kvásek a vše zaděláme asi 0,25 l vl...
· 00:45
Komentáře