Domácí huspenina

Domácí huspenina
1 hodnocení00:35velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • krůtích prsíček 300 g
  • uzeného masa 350 g
  • vepřového filetu 300 g
  • cibule 2
  • mrkve 2
  • masoxu 1 kostka
  • snítek petrželky 9
  • větvičky tymiánu 3
  • bobkový list 1
  • plátků želatiny 6
  • vinný ocet
  • cukr
  • pepř
  • sůl

Postup

1 Maso každé samostatně, natěsnejte do 3 menších hrnců. Pod maso dejte plátky cibule a obložte mrkví.
2 Masox povařte v 1 l vody, osolte a opepřete. Maso zalijte vývarem, přidejte bylinky a kousek bobkového listu. Zpola zakryté poklicí vařte do měkka. Nechte vychladnout.
3 Želatinu namočte do studené vody. Maso pokrájejte na kostky a promíchejte. Vývary slijte, proceďte plátnem a vařte, až zbyde jen 0,5 litru tekutiny, ve které tozpusťte vymačkanou želatinu.
4 Maso vložte do formy a zalijte dobře ochuceným vývarem. Chlaďte a teprve před podáváním vyklopte z formy.

Mohlo by Vás zajímat

Domácí medová šunka
Maso omyjeme a usušíme. Nakrájíme na kostky cca 1 - 2 cm. Zvlášť do misky si připravíme nálev z vody, soli a medu. Řádně promícháme aby se sůl ro...
 · 02:00 · 
Americké donuty
Do mísy domácí pekárny nalijeme vodu, rozteklé máslo, žloutky a rozdrobené droždí. Dále nasypeme hladkou a polohrubou mouku, cukr a sůl. Na domác...
 · 02:00 · 
Snadné domácí housky
Do domácí pekárny (nebo do mísy) dáme suroviny v tomto pořadí: vlažná voda, rozdrobené droždí, cukr, obě mouky, sádlo a sůl. V případě domácí pek...
 · 
Kváskový chleba Šumava
Do mísy dáme kvásek, vodu a žitnou celozrnnou mouku. Vše důkladně promícháme. Mísu zakryjeme potravinovou fólií a kvásek necháme kynout při pokoj...
 · 02:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...