Paštika z kachních jater s griliášem

0 hodnocenísnadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Nejprve začneme v hrnci ohřívat víno. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek. Játra očistíme, rozkrájíme na větší kusy a dusíme je ve víně tak dlouho, dokud nezbělají. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu, načež vzniklou hmotu rozmixujeme a nalijeme do forem.
2 Anglickou slaninu si opečeme do křupava a paštiku jí prošpikujeme. Potom dáme krém z kachních jater vychladit.
3 Na omastku, který nám zbyl po opékání slaniny, zkaramelizujeme cukr a nasypeme do něho vlašské ořechy. Tak máme hotový griliáš, který před podáváním nalijeme na paštiku. Karamelovou polevu s vlašskými ořechy můžeme nechat na povrchu paštiky ztuhnout, ale můžeme také paštiku nabízet už předtím, než griliáš vychladne.

Mohlo by Vás zajímat

Vepřová paštika bílá
Játrová bez žilek a žlučovodů na chvíli namočíme do studené vody, pak necháme okapat a 2x umeleme přes jemné síto ,spolu s cibulkou osmaženou na ...
 · 
Boršč podle Karla Čapka
Na sádle a slanině osmahneme cibulku, opražíme na kostičky nakrájené maso ( vepřové, hovězí ), kousek jater, sladkou papriku asi půl balíčku, tro...
 · 
Kuřecí játra dušená s rýží
Do hluboké pánve dáme 3 lžíce olivového oleje a olej rozpálíme Na rozpálený olej nasypeme na drobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit Na zp...
 · 00:30 · 
Maso na kanibalský způsob
Kuřecí stehna osolíme a okořeníme běžným způsobem. Pomažeme paštikou a přilepíme na něj kolečka salámu. Pečeme v rozpálené troubě na 225 stup...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...