Paštika z kachních jater s griliášem
snadné
Postup
1 Nejprve začneme v hrnci ohřívat víno. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek. Játra očistíme, rozkrájíme na větší kusy a dusíme je ve víně tak dlouho, dokud nezbělají. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu, načež vzniklou hmotu rozmixujeme a nalijeme do forem.
2 Anglickou slaninu si opečeme do křupava a paštiku jí prošpikujeme. Potom dáme krém z kachních jater vychladit.
3 Na omastku, který nám zbyl po opékání slaniny, zkaramelizujeme cukr a nasypeme do něho vlašské ořechy. Tak máme hotový griliáš, který před podáváním nalijeme na paštiku. Karamelovou polevu s vlašskými ořechy můžeme nechat na povrchu paštiky ztuhnout, ale můžeme také paštiku nabízet už předtím, než griliáš vychladne.
Mohlo by Vás zajímat
Játrová bez žilek a žlučovodů na chvíli namočíme do studené vody, pak necháme okapat a 2x umeleme přes jemné síto ,spolu s cibulkou osmaženou na ...
·
Na sádle a slanině osmahneme cibulku, opražíme na kostičky nakrájené maso ( vepřové, hovězí ), kousek jater, sladkou papriku asi půl balíčku, tro...
·
Do hluboké pánve dáme 3 lžíce olivového oleje a olej rozpálíme
Na rozpálený olej nasypeme na drobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit
Na zp...
· 00:30 ·
Kuřecí stehna osolíme a okořeníme běžným způsobem.
Pomažeme paštikou a přilepíme na něj kolečka salámu.
Pečeme v rozpálené troubě na 225 stup...
·
Komentáře