Paštika z kuřecích jater

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • paštika
  • (do formy velikosti srnčího hřbetu)
  • kuřecích jater 800 g
  • másla 100 g
  • střední cibule 1
  • stroužek česneku 1
  • snítky tymiánu (může být i sušený, mezi prsty rozemnout tak dvě špetky) 2
  • bílého portského 100 ml
  • sůl
  • pepř

Postup

1 1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na másle mírně dozlatova, přidáme tymián, očištěná kuřecí játra a dobře propečeme, zakápneme portským a necháme zchladnout.
2 2. Játra dobře rozmixujeme, vložíme do formy (opět můžete vyložit fólií), sklepneme, zakryjeme fólií nebo alobalem a zatížíme (podle tvaru nádoby třeba litrem mléka) a necháme 24 hodin v lednici ztuhnout.

Mohlo by Vás zajímat

Kuřecí soté 2
Postup přípravy: Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do pánve na rozpálený tuk a orestujeme. Pak přidáme žampiony, kapii, sojovou om...
 · 00:44
Kuřecí řízky v jogurtu
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a pomalu je na másle opečeme. Přidáme jogurty rozředěné mlékem a ochucené česnekem utřeným se solí, maso do...
Čínská Pikantní Polévka
Smícháme ingredience na marinádu s kousky Tofu nebo kuřecích kousků, necháme minimálně 20 minut naložené. Nakrájíme mrkev, bambusové výhonky (...
 · 00:40 · 
Drůbková polévka
Drůbky vaříme v osolené vodě se zeleninou. Nakonec dáme zavářku.
 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...